5 anledningar till att använda en fysisk anteckningsbok

5 anledningar till att använda en fysisk anteckningsbok

Använder du flertalet appar för att planera och hålla koll på ditt liv? Digitaliseringen i alla ära, men det finns faktiskt flera fördelar med att komplettera med ett analogt alternativ. Här är fem anledningar till att använda en fysisk anteckningsbok.

1. Studier visar att människor som antecknar för hand bättre minns informationen som de skrivit ner. Dessutom ökar det ditt fokus och gör dig mer koncentrerad på vad som skrivs. Att skriva ner sina tankar och idéer kan också fungera för att minska stress. Ganska häftigt va?

2. Det är personligt och ger utrymme för att skapa ett helt eget system för dina minnesanteckningar och påminnelser. Skissa, göra diagram, skriv listor. Möjligheterna är oändliga och går att genomföra på stående fot. Perfekt under mötet eller när idéerna och inspirationen överraskar dig.

3. Det ökar kreativiteten! Varför inte använda din anteckningsbok som en bullet journal och på ditt alldeles egna sätt få koll på vad du behöver göra och när? Att dessutom kunna kombinera anteckningar med bilder ökar din kreativitet vilket kan leda till fler och bättre idéer. 

4. Den är privat! Genom att använda en fysisk anteckningsbok eller kalender kan du samla både jobbrelaterade och privata händelser på ett och samma ställa utan att känna att någon kan snoka i ditt privatliv. Dessutom ger det dig en bra överblick över all din tid. Har du däremot svårt att släppa jobbet när du är ledig? Använd separata kalendrar och låt bara det allra viktigaste finnas med i båda. Ibland behöver man ju faktiskt springa iväg på något privat mitt under arbetstid.

5. Den är visuellt tilltalande och går att matcha till din personliga stil. Genom din anteckningsbok eller kalender kan du också visa världen vem du är. Dessutom är det faktiskt något speciellt med en ny skrivbok och dess blanka sidor.

Kommentarer ()

Vi använder cookies på sidan för att kunna hantera ditt besök och varukorgen. Läs mera under våra köpvillkor.