4 fördelar med att skriva för hand

4 fördelar med att skriva för hand



Idag spenderar många av oss mycket tid framför datorn och kanske är laptopen en lika naturlig sak att bära runt på som telefonen eller plånboken. När det är dags för möten viks skärmarna upp och smattrandet från tangenterna fyller rummet när något som absolut inte får glömmas bort diskuteras. Du vet kanske att det är bättre att anteckna saker än att försöka hålla allting i huvudet? Vet du då också att det finns ett ännu bättre verktyg än datorn för det? Här är fyra riktigt bra anledningar till att skriva för hand!

1.     Pennan är perfekt för att rita upp tankeprocesser och konceptutveckling, prototyper, skisser och idégenerering. På så sätt kan du bearbeta informationen och presentera den på ett sätt som passar dig. Dessutom går det ofta snabbare att skissa upp något på ett papper än vad det gör att använda digitala alternativ.  

2.     Att skriva för hand ökar det visuella tänkande! Har du en mängd tankar och idéer men svårt att se hur de skulle kunna förverkligas? Har du teori om hur någonting skulle kunna se ut men svårt att se det framför dig när du sitter och skriver på datorn? Prova att byta ut tangentbordet mot en penna och en skrivbok.

3.     En stor del av lärandet kan faktiskt kopplas till rörelsen av handen när du antecknar. Du lär dig alltså mer och förstår bättre informationen om du väljer att anteckna för hand istället för att skriva på datorn. En bra anledning att satsa på analoga anteckningar under mötena!

4.     Forskningar visar på att människor som skriver för hand får ett bättre minne och bättre förståelse för informationen. Glömmer du ofta vad som sagts på mötet? Har du svårt att förstå vad du egentligen menar med de korta stödorden i datorn eller de lösryckta länkarna du hade tänkt skulle fungera som inspiration? Prova att anteckna för hand på nästa möte och låt inspirationen ta form i dina egna skisser med hjälp av penna och papper. 

Utmana det digitala och tipsa någon du känner om att göra detsamma! Kanske blir mötena lite effektivare i framtiden?

Kommentarer ()

Vi använder cookies på sidan för att kunna hantera ditt besök och varukorgen. Läs mera under våra köpvillkor.