Fickkalender / Fickalmanacka 2021

Sveriges mest exklusiva och personliga fickkalender, med skinnomslag och namnet djuppräglat på framsidan, är en användbar och uppskattad present. Till kunder, medarbetare, återförsäljare eller dina vänner. Eller till dig själv!

Välj ditt omslag i äkta- eller konstskinn. Välj den färg som passar dig. Välj att djupprägla ett namn eller logotyp i guldfolie på omslaget!

MER-kalendern 2021 kombinerar skatte- och redovisningsfakta med en exklusiv fickkalender. Täcker 16 månader med veckouppslag samt 9 månader under 2022 i komprimerat format. Viktiga ekonomiska påminnelser finns redan inlagda i kalendern, dag för dag.

Det självklara valet av fickkalender 2021 för dig som är ledare, företagare, revisor, ekonom eller bara behöver ha koll på årets skatterelaterade händelser!Här kan du köpa en exklusiv kalender och almanacka för 2021 i modellerna klassisk, två- eller tredelad fickkalender. Vi har spiralbundna kalendrar (två- och tredelad, Wire-O) men även inbundna (vår klassiska modell). Det finns kalender och almanacka med konstläder och med skinnomslag, i olika färger. Vi är ett av Sveriges största varumärken på specialanpassade fickkalendrar. En vecka per uppslag med timindelning 7-19 och plats för anteckningar på varje uppslag. Nov 2020 till April 2022.

När en ny period infaller är det smidigt att starta upp med en ny almanacka eller kalender. Vår almanacka 2021 ger alla förutsättningar för att kunna hålla koll på saker som ska ske under året och dagar som är extra viktiga att komma ihåg. Födelsedagar, en planerad semester eller en vän som kommer på besök – skriv in i kalendern eller almanackan så missar du inget. Självklart också uppgifter som rör jobbet eller skolan – perfekt att notera deadlines, läxor och prov i en liten fickkalender som alltid kan hänga med. Många föredrar fortfarande en klassisk almanacka eller kalender att ta med i väskan. Och som tur är finns det alternativ för alla. Här hittar du kalendrar och almanackor i olika utföranden.

En almanacka är en förteckning över kalendern, det vill säga årets dagar, veckor och månader, med uppgifter om helgdagar, namnsdagar, astronomiska händelser och andra fakta. I äldre tider innehöll almanackorna också ofta notiser om historiska händelser och även förutsägelser om väder, hälsa, krig och farsoter, samt råd om när olika saker såsom åderlåtning, slakt och skörd, var lämpliga att utföra. Sådana s.k. prognostica eller praktika kunde även förekomma separat utan några kalendariska uppgifter.

HISTORIA:

De första tryckta almanackorna utgavs i Tyskland i mitten av 1400-talet. Den äldsta kända trycktes av Gutenberg 1448. Bruket spreds snart till andra delar av kontinenten såsom Belgien, Frankrike och England. Redan tidigt kom de att förses med prognostica av olika slag. 

Översättningar av de tyska förlagorna började ges ut i Sverige i mitten av 1500-talet. Den första svenska almanackan översattes av läkaren Thomas Zeger (Zegerius) 1540 och trycktes i Uppsala, men finns inte bevarad. Den äldsta bevarade svenska almanackan är från 1585. År 1608 utgavs den första almanackan avsedd för en viss "horisont" (Stockholms). Almanackor blev med tiden populär läsning och spreds i stora upplagor.

I början kunde vem som helst trycka almanackor med godtyckligt innehåll, men från 1680-talet kom deras innehåll att utsättas för olika grad av kontroll och censur. 1686 fastställde en förordning av Karl XI att inga almanackor fick ges ut utan att ha kontrollerats och godkänts av vissa astronomiprofessorer. Från den 17 oktober 1747 fick Kungliga Vetenskapsakademien "uteslutande privilegium" att ge ut tryckta almanackor, vilket på grund av upplagornas storlek kom att utgöra en viktig inkomstkälla för akademien. Vetenskapsakademiens privilegium upphörde 1972 och det blev fritt igen för vem som helst att publicera almanackor.  

VÅR ALMANACKA/KALENDER 2021:

Här finns ett exklusivt utbud av fickkalendrar/fickalmanackor och vi hoppas att ni ska hitta en fickkalender eller fickalmanacka som passar just till era behov. En fickalmanacka blir ett fint tidsdokument över var du befann dig i livet och karriären just det året. En liten bok som du sparar vid årets slut och kan blicka tillbaka i, lite som en enklare dagbok. Om ni har några frågor om vårt utbud så är det bara höra av er till oss så hjälper vi er att hitta en kalender. Fickkalendern hjälper dig att komma ihåg inbokade tider och möten. Våra produkter är märkt med FSC® för ansvarsfullt skogsbruk.

Ni kan filtrera utbudet på sidan genom: material på omslag, färg på omslag, kalendermodell eller ingående delar i önskad fickkalender 2021.

Inom kort kommer 2022 års fickkalender att kunna förbeställas på denna sidan.

 

Vi använder cookies på sidan för att kunna hantera ditt besök och varukorgen. Läs mera under våra köpvillkor.